Nota de premsa 29-9-18

Publicat per Salvem Salau el

Descarrega: Nota de premsa_29_09_2018

Nota de premsa

La plataforma Salvem Salau estén la lluita a tota la comarca.

Salvem Salau va convocar una reunió informativa i una assemblea de lentitat aquest passat dissabte a les 19h a Casa Xorret de Sort.

Lacte, que va aplegar una quarantena de persones, es va centrar en difondre en què consisteix el projecte dinvestigació minera que preveu cercar or i wolframi a la Vall de Bonabé, terme municipal dAlt Àneu, en terrenys propietat de lEMD dIsil i Alós.

Els tècnics geòlegs que participen a la Plataforma van explicar els impactes sobre el medi natural que es podrien produir si la investigació de la filial dApollo Minerals Ltd continua, ja que ara mateix sha posat de relleu que lempresa preveu fer 6 sondatges en una zona altament sensible ecològicament parlant.

En lassemblea posterior sha repassat la feina feta i shan organitzat nous actes i mobilitzacions per les properes setmanes.

Recordem que ara mateix estem en període de presentació desmenes a la Memòria Ambiental presentada al Departament de Territori i Sostenibilitat per lempresa.

A més, a nivell polític, la CUP ha entat una moció de rebuig de les pràctiques mineres a la Diputació de Lleida, a petició de Salvem Salau, que serà debuta en el proper ple, previst per mitjans doctubre i on els polítics del territori hauran de mostrar públicament el seu posicionament.

Al seu torn lAjuntament de Sort, fa unes setmanes que ja va aprovar la mateixa moció amb els vots favorables de FEM Municipi i la CUP i la sorprenent abstenció del PdCat, partit que al Consell Comarcal del Pallars Sobirà hi havia votat a favor al mes de juliol passat.

Salvem Salau comunica que segueix organitzada per frenar aquestes pràctiques mineres que representen una greu agressió al territori i que està teixint aliances amb daltres entitats per a donar a conèixer el conflicte i sumar esforços i seguir el contacte amb STOP MINE SALAU, lhomòloga plataforma de l’Aireja.

Us informem que properament es convocarà una roda de premsa. Estigueu atentes!

SALVEM SALAU

Sort, dissabte 29 de setembre de 2018.

Categories: PREMSA