França atura els vols de la mineria!

Publicat per Salvem Salau el

Mine de Salau : «On veut le respect de la loi» Mine de Salau – Environnement

Enllaç a la notícia original en Francès: La Depeche (Diari Francés)

Arrèté Préfectoral Oficial (PDF-FR)

(Traducció de Google)
Ahir, com va ser el compliment de la junta local d’informació, consulta i seguiment, mig centenar de persones es van manifestar davant de la Prefectura de l’Arièja. Exigeixen “el respecte a la llei” i creuen que l’acord signat el març de 2017 mirant al seu voltant amiant és “equivocada”.

És el so d’un tambor petit i cançons que es va iniciar ahir a la tarda, la quarta reunió de la junta local d’informació, consulta i seguiment. Cinquanta persones, activistes de diverses organitzacions ambientals (CEA, Chabot, França Natura Medi ambient i l’Associació Henri Pezerat) i les associacions que s’oposen a la reobertura de la mina (STOP MINE  Salau i Couflens-Salau matí) es van aprofitar d’aquesta cita tu per reunir sota les finestres de la prefectura d’Ariège. L’objectiu d’aquest reconeixement és exigir el “respecte a la llei” en aquest assumpte espinós.

Avaluar els riscos abans de la investigació minera
Els manifestants creuen que, en efecte, que l’acord tripartit signat el 14 de març de 2017 l’Estat, el prefecte de l’Arieja i variscas Mines és “equivocada”. Es preveu que els drets exclusius obertes per permís d’investigació minera (PERM) van ser “estrictament condicionades als resultats de l’avaluació preliminar dels riscos”, en particular les relatives a l’amiant. No obstant això, en un comunicat publicat el dimarts, Stop Mine Salu és formal: “Sabem avui que la investigació ha començat en gran mesura”.

“Kilos” de mostres de roca recollides i analitzades
Amb les associacions ambientals, s’estima que E-Mines i Mines Variscan han recollit i analitzat “quilos de mostres de roca” a la superfície, “i probablement a l’interior de la mina”, així com de la aeris (es tracta d’enquestes geofísiques realitzades a l’octubre amb un helicòpter però el Tribunal Administratiu de Tolosa ha prohibit). “I això sense esperar el començament de la tercera experiència”, destaquen els opositors a la mina.
Per a ells, aquest tercer expert, finançat per Varisca Mines, no pretén “dibuixar objectivament un inventari de tots els perills de les mines i la presència d’amiant en el dipòsit, però per avançar en el treball de exploració permetent al titular del permís controlar el risc d’amiant. Aquestes associacions volen posar de manifest el fet que “és variscas Mines que restringeix l’únic segment operatiu estudi d’amiant que ell mateix va triar; que es nega a aplicar el reglament en amiantifère camp malgrat els estudis anteriors que mostren la presència de actinolita i tremolita; que no està d’acord en estudiar el fons de la mina inundada amb aigua contaminada; i que no es comunica sobre l’estat i el contingut tòxic dels residus externs “.

“Lleugeresa inexpugnable”
Darrer i últim, motiu de la “desviació” d’aquest famós acord tripartit: la “lleugeresa no qualificada” que mostren els serveis públics i les mines Variscan “en vista dels compromisos assumits i dels riscos incorreguts”. “Com a resultat, el doble del Tribunal Administratiu Tolosa va suspendre els treballs en curs”, diuen els manifestants, i ha afegit que la cort havia també “qüestionat els arxius de l’aplicació variscas Mines i validació administrativa per la prefectura d’Ariège “.

“Les nostres pors des del principi es confirmen com a producte preliminar. Varisca Mines és incapaç de reconèixer el caràcter amiantifère de l’antiga mina, i l’administració no és capaç de controlar eficaçment aquest treball, malgrat l’acord que va signar “, diuen les associacions que s’oposen al projecte miner de Couflens.

Denis Slagmulder

 

 

Categories: PREMSA