Nota de premsa 16-9-18

Publicat per Salvem Salau el

 

Nota de premsa

Isil, diumenge 16 de setembre de 2018

 

Salvem Salau s’organitza per frenar les prospeccions mineres a Salau

 

El projecte d’investigació minera per a cercar or i wolframi a la Vall de Bonabé ja es troba en fase d’avaluació ambiental. L’empresa Neometal Spania SL, una filial de la multinacional australiana Apollo Minerals Limited, ja ha presentat el document ambiental per la sol·licitud d’inici d’avaluació d’impacte ambiental simplificada al Departament de Territori i Sostenibilitat, al qual només podran presentar al·legacions els organismes i entitats que hagin rebut  el document, entre ells la plataforma Salvem Salau.

 

D’altra banda, el passat 20 de juliol el Ple del Consell Comarcal del Pallars Sobirà va aprovar, per unanimitat de tots els grups, una moció de rebuig als projectes miners sorgits a la comarca del Pallars Sobirà, presentada per la CUP. Però per l’altra, dijous passat a la Comissió d’Empresa, els vots en contra d’ERC i JxCat juntament amb l’abstenció de C’s rebutjaven una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya presentada per Catalunya en Comú-Podem i que anava en la mateixa línia que la moció aprovada al Consell Comarcal, evidenciant una vegada més, la manca de connexió dels diputats amb el territori afectat.

 

Amb l’objectiu d’analitzar la situació del projecte, la plataforma Salvem Salau va convocar una trobada oberta per aquest diumenge a Isil, que ha servit per recordar els elevats impactes que suposaria pel medi natural l’execució de la fase de sondeig, amb 6 perforacions d’uns 150 m de profunditat, aproximadament, en unes roques calcàries totalment fracturades.

 

També s’ha fet palès la preocupació de la gent del territori que no acabem d’entendre perquè es poden permetre unes pràctiques mineres tant agressives en una zona tant ecològicament sensible que és hàbitat de nombroses espècies protegides, entre elles l’ós bru, espècie reintroduïda mitjançant un projecte Life.

 

S’han consensuat els passos a seguir a mitjà termini per fer públic i palès el posicionament del territori en contra del projecte miner, la preparació de les al·legacions al document ambiental i mantenir el contacte amb la Plataforma STOP MINE SALAU de l’altra banda del Pirineu per coordinar ambdues lluites i fer un front comú davant Europa.

 

Salvem Salau anuncia que ha arribat el moment de la mobilització social per tal fer sentir la veu del territori i lluitar contra l’especulació i l’explotació dels nostres recursos. Properament es convocarà una xerrada informativa a Sort. Estigueu atentes!

 

 

SALVEM SALAU

Atentament,

Salvem Salau.

Categories: PREMSA